Pengene er der allerede. Ta kontroll over dem

Det sies at 90 % ikke har kontroll på pensjonen sin, noe jeg tror kan være riktig.

Fremmedord, opplevd kompleksitet, ulike regelverk og over-informasjon fra bransjen er nok mye av grunnen.

Jeg bruker å si at mitt mål i livet er personlig å sørge for at dette tallet blir 89 %. Med ca. 3 millioner nordmenn i aktuell alder, må jeg møte og hjelpe ca. 30.000 nordmenn.  Jeg må forklare dem (på norsk, ikke “pensjonsk”) hva de allerede har oppspart i pensjon og hva de kan gjøre med det de allerede har.

Utfordringen er at de fleste tenker at «det er så lenge til».

Nordmenn har ikke tid. Eller tar seg ikke tid. «Dette kan vi ordne senere» eller «Det er så travelt for tiden», er vanlige tilbakemeldinger..

Derfor er mange jeg snakker med mellom 55 og 65 år. De vil vite hva de får i pensjon, nå som det nærmer seg pensjonsalder. Det er ganske enkelt å finne ut av.

Utfordringen er at det begynner å bli litt sent til å gjøre nok med det!

Eksempel:

En person på 40 år har 3 pensjonsavtaler vi slår sammen. Sparte kostnader er fort 1.000 kr årlig frem til han er 77 år. 37 år ganger 1.000 spart er 37.000 kr spart. Minst.

En person på 65 år har 3 pensjonsavtaler vi slår sammen. Sparte kostnader er også her 1.000 kr årlig frem til han er 77 år, men 12 år ganger 1.000 spart er bare 12.000 kr.

Og da har vi ikke snakket om det å spare en tusenlapp eller to ekstra til pensjon. Da jobber også tiden enten med deg (om du har startet å spare) eller mot deg (om du enda ikke har startet).

Det viktigste budskapet er – ta deg tid og få kontroll.  Det kan lønne seg.

For oss som jobber med dette, tar det ca. 3 minutter å gi deg en oversikt.

Ikke vent til du får magasinet «Vi over 60» i posten.